Feng Shui

Welkom op mijn Feng Shui pagina! Ik ben Kelly Koks, geboren en getogen in Brabant en vanaf 2009 geschoold in de Chinese Geneeskunde. Ik geef inmiddels zelf les in Acupunctuur en werk daarnaast in de praktijk als o.a. acupuncturist en herbalist. Tijdens mijn studies binnen de Chinese Geneeskunde kwam Feng Shui als onderwerp voorbij en telkens inspireerde het me. Ik wilde er meer van weten en besloot te gaan studeren aan De Feng Shui Academie van Nina Elshof, waar ik in 2019 mijn diploma heb behaald. Ik neem met veel passie en plezier Feng Shui opdrachten aan en blijf ook binnen de Feng Shui altijd verder door leren en professionaliseren.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een filosofie, die meer dan 3000 jaar oud is, waarin je leert hoe je door middel van je leefomgeving je geluk, welzijn en gezondheid kan beïnvloeden. Binnen de Feng Shui zijn alle ruimtes van het huis verbonden aan energetische functies en vormt de indeling waarop deze ruimtes aan elkaar verbonden zijn voor een weerspiegeling van levensoppervlakten in jouw onderbewustzijn. Door van dit onderbewustzijn naar bewustmaking te komen, dus door verbanden te leggen binnen het grote plaatje wat jouw woning, je inrichting, je kleurkeuze, materiaal voorkeur e.d. je willen vertellen, wordt inzichtelijk gemaakt wat er mogelijk speelt in je leven. Dit principe werkt 2 kanten op. Je woning kan ‘gelezen’ worden middels Feng Shui. Hieruit vormt een mooie weergave en mogelijke verklaring waarom bepaalde levenszaken spelen en dus wat je onderbewustzijn je eigenlijk graag wil vertellen. Maar je kunt ook een hulpvraag indienen. Bijvoorbeeld ‘Waarom ben ik vaak ziek?’ “Waarom lopen mijn relaties steeds stuk?’ “Wat gaat er niet goed in mijn carriére en hoe kan dat beter?’ De 9 levensoppervlakken die we met Feng Shui kunnen lezen en aanspreken zijn als volgt; Carriere, relaties, familie, weelde, gezondheid, kinderen, ouders en vrienden, zelfinzicht, erkenning. Deze vlakken zijn te ‘lezen’ en kunnen door middel van Feng Shui worden uitgelegd en beïnvloed.

Ben je weleens een ruimte binnen geweest waar je je onprettig voelde? Waar kwam dat door? Mogelijk was de geur daar onaangenaam, of was het er erg donker. Misschien was het er niet schoon of hing er een bedrukte sfeer. Dit is een simpel en alledaags voorbeeld van ‘slechte’ Feng Shui in een ruimte. De energie kan niet stromen in een dergelijke ruimte en behoeft opruiming en opfrissing om de stroming van Qi weer op gang te krijgen. Denk eens aan je kasten. Zijn deze opgeruimd? Zo nee, hoe voel je je wanneer deze wél zijn opgeruimd? Hecht je waarde aan specifieke items in huis en ben je benieuwd wat deze je eigenlijk willen vertellen? Misschien heb je je weleens geïrriteerd aan een bepaald schilderij, beeld of ander item in huis. Of slaap je op de kamer rechts boven wel goed en links niet. De voorbeelden zijn oneindig. Wat heb je met die oker gele velourse bank? Of waarom moet die plantenpot persé fuchsia roze zijn?

Ieder mens is uniek en zo ook ieder huis. Feng Shui is van toepassing op de bewoners van het huis. Geloof het of niet, dat je daar woont is geen ongelukje. Jij koos het huis of het huis koos jou. Nee inderdaad je hebt misschien het huis niet gebouwd waarin je woont maar je hebt het wel aangekleed en ingericht (als het goed is). En dat vertelt een verhaal. Jouw verhaal. Ben jij ook benieuwd wat jouw huis jouw te vertellen heeft? Of kun jij wel een steuntje gebruiken in een bepaald levensoppervlak? Bekijk dan wat Feng Shui voor jou kan betekenen.

Wat kan ik met Feng Shui voor je betekenen?

Als je bij mij een aanvraag doet voor een Feng Shui consult wil ik graag weten wat je hulpvraag is. Er is immers een reden geweest dat je op mijn pagina beland bent. Waar mag ik je mee helpen? Waar loop je tegenaan? Waarover ben je tevreden in het leven en wat mag van jou beter?

Ik begin met een voor analyse. Hiervoor heb ik je plattegrond nodig van het huis. Zo exact mogelijk. 1 mm op papier kan namelijk in het echt een groot verschil maken dus dit komt nauw aan. Deze plattegrond analyseer ik voor je en bespreek ik met je wanneer ik in je huis kom kijken. Ik neem dan de plattegrond mee, bestudeer grondig je woning en neem de sfeer en energie waar die in je huis aanwezig is. Wanneer ik alles goed bekeken heb en we hebben je hulpvraag scherp in het vizier ga ik een advies rapport uitwerken. In dat advies rapport zit de uitgebreide analyse van je woning, wat je woning vertelt, waar zich conflicten bevinden in de energie van je huis en hoe je deze kunt oplossen. Daarnaast wil ik graag de geboorte data van de bewoners van het huis om een Nine Star Ki analyse toe te passen.

Wat is Nine Star Ki?

Nine Star Ki is vorm van astrologie die uit het verre Oosten komt en een prachtig onderdeel van Feng Shui. De Nine Star Ki geeft een mooi inzicht in wie jij bent als persoon, waarom je je voelt zoals je je voelt, waarom je je gedraagt zoals je je gedraagt en als klapper op de vuurpijl.. Waar jouw allerfijnste plekje in huis is en hoe je dat kunt toe eigenen en gebruiken om geluk en welzijn aan te trekken.

Consult

Als alles als geheel is uitgewerkt in een vakkundig adviesrapport kom ik een tweede keer bij je langs, of ben je welkom bij mij, en bespreken we alle aspecten middels een presentatie. Ik neem uitgebreid mijn bevindingen met je door en je mag alles zeggen en vragen wat in je naar boven komt. Ik geef je alle mogelijkheden om de energie in je huis te optimaliseren en alle oplossingen die inzetbaar zijn in jouw woning. Wat levert dit je op? De Feng Shui gaat in werking als je de aanpassingen hebt gemaakt die je huis behoeven. Je gaat dit merken in de dagelijkse gang van zaken binnen je leven. Je trekt nu wél een juiste partner aan, die dikke rekeningen zijn alweer even geleden, je bent al even niet meer ziek geweest, je ziet je familie weer vaker of de band met je vader verloopt voor het eerst sinds jaren weer fijn in plaats van moeizaam etc. Vergeet niet je huis is een weergave van jou. Jouw visie. Jouw belevingswereld. Jouw keuzes. Jij trekt aan wat je aantrekt doordat je dit symbolisch ergens in je huis hebt geplaatst of verbeeld. Dus het ligt ook binnen jouw macht, met een beetje hup van iemand die Feng Shui leest en hanteert, om dit naar jou wensen bij te sturen en aan te trekken. En daar help ik je graag bij!

Kosten voor een compleet consult: € 500,- incl. btw excl. reiskosten

Kosten voor een korte/specifieke hulpvraag zijn mondeling overeen te stemmen

Last van uw klachten?

Maak een afspraak voor een intake-gesprek dan nemen we samen de verschillende mogelijkheden betreft uw behandeling door.

Maak direct een afspraak