Sportmassage

Sportmassage is massage gericht op het afvoeren van afvalstoffen en vocht. Daarbij verbetert de massage het herstel van de spieren. Zo voorkomt u blessures en kunt u snel weer verder met sporten. Wanneer een sporter een stevige inspanning heeft gehad, hopen zich in de spier vocht en afvalstoffen op. Dit is de spierpijn, die er na verloop van tijd weer vanzelf uitgaat. Echter, daarmee is de spier nog niet geholpen. Er blijven altijd wat vocht en afvalstoffen opgehoopt zitten. Dat worden ‘spierknopen’ genoemd, die zich kunnen ontwikkelen tot hardnekkige triggerpoints of ontstekingen.

Een goede sportmassage kan er, één keer in de drie à vier weken, voor beginnende sporters al voor zorgen dat de kans op blessures klein wordt. Zo kunt u blijven sporten zonder problemen.


Wanneer sportmassage?

Een sportmassage kan op de volgende manieren worden ingezet:

  • Kort na een training; Om vocht en afvalstoffen in de spieren af te voeren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures.
  • Tussen twee trainingen in op een rustdag; Dit is een ontspannende massage die zorgt voor verlichting en herstel.
  • Vlak voor de training; Sportmassage kan voor een training gegeven worden waarbij de stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding die nodig is als opwarming voor de training.
  • Voor niet-sporters werkt sportmassage natuurlijk ook. Bijvoorbeeld wanneer u spieren of gewrichten stijf aanvoelen, of u last heeft van triggerpoints of opgehoopte afvalstoffen doordat u in uw dagelijkse bezigheden vaak dezelfde bewegingen moet maken. Dan kan sportmassage snel en effectief verlichting bieden.

* Sportmassage kan in combinatie met andere behandelingen worden toegepast of ingezet worden als een op zichzelf staande behandeling indien gewenst.
**Sportmassage wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar. Kosten per consult: 25,-

Last van uw klachten?

Maak een afspraak voor een intake-gesprek dan nemen we samen de verschillende mogelijkheden betreft uw behandeling door.

Maak direct een afspraak