Supplementen

In de praktijk wordt zowel de Westerse als de Chinese Kruidengeneeswijzen toegepast. De Westerse Kruidengeneeswijze gebruik ik in de vorm van zalven, tincturen, oliën, kompressen en theeën. Deze kruiden hebben een vrij milde werking en ik gebruik ze daarom ook voor milde tot matige problemen zoals bijvoorbeeld kneuzingen, spier- of peesaandoeningen, vastzittende gewrichten. Maar bijvoorbeeld ook menstruatieklachten, klachten waarbij ontgifting gewenst is, hoofdpijnen of problemen met de spijsvertering.


Wanneer supplementen?

Met Chinese Kruidengeneeswijze kunnen we wat zwaardere problematiek mee behandelen zoals acute of chronische ziektes en alle bijkomende klachten die daarbij gekomen zijn verlichten. De Chinese kruidengeneeswijze werkt met substanties die plantaardig, mineraal of dierlijke zijn. Ze komen voor in poedervorm, hydrolaten, pillen of capsules.

De kruidenformules worden al duizenden jaren ingezet. Niet alleen bij de 'oude' ziektes zoals bijvoorbeeld reuma, maar ook bij de 'moderne' ziektes als bijvoorbeeld ziekte van Lyme of fybromyalgie. Ze worden op maat gemaakt omdat geen één lichaam hetzelfde is als een ander lichaam en daarbij kan hetzelfde probleem een compleet andere oorzaak hebben.

Chinese kruidenformules kunnen ook worden gebruikt om de bijwerkingen van westerse medicatie te verlichten. Het is van groot belang dat u mij altijd vertelt welke medicatie u gebruikt. Elk kruid in de formule heeft een functie. Hiervoor zijn vele jaren studie en kennis van honderden kruiden dan ook noodzakelijk. Zowel Acupunctuur als Chinese Kruidengeneeswijze vallen binnen de Klassieke Chinese Geneeswijze.

* Kruiden kunnen in combinatie met andere behandelingen worden toegepast of ingezet worden als een op zichzelf staande behandeling indien gewenst.

**Let op: Een los Kruiden consult is 35,-. De kosten van het consult worden NIET vergoed door de zorgverzekeraar. De kruiden die u bij mij koopt of bestelt, óók niet.

Last van uw klachten?

Maak een afspraak voor een intake-gesprek dan nemen we samen de verschillende mogelijkheden betreft uw behandeling door.

Maak direct een afspraak